Over ons!

De kennelnaam Kinucha’s Amity is ontstaan door een combinatie van onze eerste honden: Kimé en Chanuk. Amity betekent in het Engels vriendschap.
Inmiddels hebben wij al meer dan 30 jaar ervaring met dit prachtige ras.    

In deze jaren werd er heel af en toe een nest gefokt, maar bovenal beleven we heel veel plezier met onze viervoeters.

Het malamute avontuur start met de komst van Chanuk. En daarna volgden haar dochters Trischa en Kiyara. Zo ontstond de damesroedel van Petra.
Deze jaren zijn het begin van wekelijks naar de hondenschool voor de gehoorzaamheid, maar ook agilitytraining. Petra volgt gedragscursussen, KK1 en KK1 en geeft ook zelf les aan vele puppy eigenaren.
Daarnaast is Petra in de beginjaren ook actief lid van de AMCB (Belgische rasvereniging) en daarna vele jaren lid van het bestuur en de redactie van de AMCN (Nederlandse rasvereniging). 

Daarna volgden vele avonturen met Cayuga, haar dochter  Thungani en zoon Timmiq. Ondertussen worden ook Tim en Tessa geboren, die opgroeien met veel hondenliefde.
We gaan vaak naar Thuringen met vrienden, waar we genieten van slederitjes die we samen maken. Of langlaufen door het witte landschap met de honden.
Met Cayuga en Timmiq zijn we regelmatig op de hondenshow te vinden. En niet zonder succes!

En nu vormen de jonge dames Tirsa en Tala onze roedel. Onze honden maken deel uit van onze familie. Ze leven met ons in huis, gaan mee op vakantie, knuffelen met de kinderen, we ondernemen samen allerlei activiteiten zoals fietsen, gehoorzaamheid en nog veel meer
kortom…. ze horen er gewoon bij.
Ook nu hebben we het showen weer opgepakt en gelukkig zijn we het niet verleerd. 
Tirsa wint 2x de beste teef op de AMCNclubmatch en Tala mag zich nu al Nederlands Kampioen noemen!